Test av odör-eliminator (Vad tar bort dålig lukt bäst)

Dålig lukt i bilen är ingen trevlig atmosfär att åka i. Söl från ungarna, blöta hundar eller rökning i bilen (borde vara förbjudet) sätter spår som gör körningen mindre trevlig.

Vi ville testa vilka produkter som tar bort dålig lukt bäst utan dyra eller svåra behandlingar. ”Vilket spray tar bort dålig lukt bäst?” kunde vara en bra fråga att ställa sig. Vi ville göra det enkelt! Vi testade därför ut fyra av våra bästsäljare i detta område.

Sammanfattning

Den här gången blev produkten verkligen satt på prov, den ingrodda röklukten. De skulle fått högre poäng om det blivit prövade i bilar med lite andra odörer.

Produkten fungerade OK på lukterna från badet, men på den inrökta testbilen gjorde sig produkterna inte riktigt bra. De lyckades dämpa lukten till viss grad, men röklukten kom sipprande tillbaka efter några dagar.

Testvinnaren

X-it Luktborttagare blev vinnaren i detta test. Den luktar inte, innehåller inga kemikalier och spraymunstycket sprayade bra.

Flaskan är inte den största i testet, men den är dryg, kanske den drygaste att använda. En väldigt allsidig produkt som kan användas på allt som tål vatten, som det står skrivet på etiketten.

De andra produkterna i testet uppförde sig ganska lika. De luktade mer eller mindre inget och de gjorde jobbet att ta bort en del och dämpade lukten, men efterlämnade en parfymdoft. Får jag välja bland de tre blir CarPro So2Pure mitt val. Den har ett snäpp mindre doft i sig. Resten nämner tärningskastet någonting om.

Hur vi testade

Produkterna blev testade över dagar i en inrökt bil som hade blivit tvättad och rengjord inuti. AC-rengöring blev gjord och pollenfilter blev utbytt i förhand. Produkterna blev också testade i badrum med toalett under samma period.

Testet utfört av: Tom Østli, Drøbak, NorgeDålig lukt i bilen är ingen trevlig atmosfär att åka i. Söl från ungarna, blöta hundar eller rökning i bilen (borde vara förbjudet) sätter spår som gör körningen mindre trevlig.