Djuprengöring av läder med polermaskin

Har du skinninteriör som inte blivit rengjord på ett tag, så att smutsen riktigt borrat sig in i porerna, kan du med detta borstset till Cyclo Polermaskin kunna utföra djuprengöring av läder snabbt, tryggt och enkelt!

Den roterande rörelsen på Cyclo’s huvuden, kombinerat med borstset till Cyclo Polermaskin av hög kvalitet, arbetar enklare på djupet av fläckar och ingrodd smuts, så att du snabbt får ett perfekt resultat.

Borstarna är gjorda av slitstark nylonborst, som får jobbet gjort, samtidigt som de är skonsamma nog mot underlaget. Fästplattan mellan maskin och borst är konstruerad så att om du trycker för hårt eller borsten fastnar i något, slutar den rotera. Det säkrar korrekt, skonsam belastning och klanderfri användning. Återigen ett exempel på att det är omöjligt att göra fel med Cyclo Poleringsmaskin.

Så rengör du läder med Cyclo-maskinen

För att fästa borstarna till Cyclo-maskinen, avlägsnar du huvudet som är till för poleringspadsen med en flat mejsel (eller nyckeln som följde med poleringsmaskinen). Skruva därefter på borstarna på maskinen och dra åt med mejsel.

  1. Innan du börjar dammsuger du området du ska jobba med.
  2. Spraya Autoglym Leather Cleaner (eller motsvarande) direkt på området, det ska bara fuktas lätt. Vi rekommenderar att du jobbar sektionsvis.
  3. Arbeta sedan in produkten på lädret på låg hastighet. Detta gör vi för att undgå sprutande och sölande.
  4. Sedan ökar du hastigheten upp till cirka medelhastighet och jobbar på sektionen (till exempel sätet) utan att trycka ner maskinen. Den ska kunna jobba lätt över området.
  5. Efter en kort stund (30 sekunder till 1 minut) torkar du av området du jobbar på med en torr mikrofiberduk för interiör. Normalt sett räcker det för rengöring av läder. Om du inte är nöjd upprepar du proceduren en gång till.
  6. Jobba dig sedan sektionsvis genom allt du ska rengöra.
  7. Ett tips nu är att gnida in vinäger-vatten. Du tar en halv liter vatten och tillsätter en kork 7 % vinäger. Spray det lätt över lädret och torka av med en ny torr mikrofibertrasa för interiör (inte samma som du använde innan). Vinäger-vatten neutraliserar eventuella tvålrester och klargör lädret för lotion så att det lättare tränger in i lädret.
  8. Smörj sedan in lädret med Autoglym Leather Care Balm (eller motsvarande). Se till att du inte får för mycket lotion då det bara blir kletigt och segt. För att vara säker på att du tillför rätt mängd, kan det vara en bra idé att hälla på lite lotion på applicerings-svampen innan du applicerar.

När du är färdig med borstarna skruvar du av dem och sköljer dem noggrant. Låt borstarna lufttorka.