Därför ska du inte tvätta i biltvätt på bensinstation

Biltvätt sliter ut lacken på bilen gradvis genom att borstarna på en biltvätt roterar över lacken fram och tillbaka. Har du en svart eller mörk bil har du säkert sett rosor uppträda på lacken en solig dag. Detta är slitage från borstarna på biltvätten som svept fram på lacken. Och den glänsande bilen du körde ut från tvätten bara för någon dag sedan har kanske mist sin glans allaredan.

Är bilen ett offer för regelbunden automat-biltvätt kommer du också märka det vid återköpsvärdet den dagen du ska sälja den eller överraskad när du ska lämna tillbaka din leasing-bil.

Det finns hopp

Även om biltvätten sliter ut lacken på din bil gör den inte det helt och hållet. Långt ifrån det! Rosorna, skimret eller småreporna gjorda av automat-biltvätten är en skada som uppstått på det översta lagret i lacken. Det betyder att det är lätt att göra någonting åt det. Men du behöver en polermaskin!

Såhär lagar du skadorna en biltvätt gjort på lacken

Gör du detta för att du ska sälja din bil ökar du värdet med flera tusen kronor. Eller ska du köpa en bil som är skadad från automatisk biltvätt? PRUTA! Det är ju en skada du enkelt kan reparera med hjälp av Rupes Bigfoot Duetto.

https:/youtu.be/ChlyB7wtxaw

Undvik borsttvätt

De flesta moderna automat-biltvättarna har även rengöring utan borstar. Om du absolut måste köra in bilen i en biltvätt, välj borstlös tvätt så att du slipper de långa borsten som sveper över bilen flera hundra gånger per tvätt. Det bästa alternativet är att tvätta bilen hemma eller i en tvätta-själv hall. Där har du full kontroll.

Vaxa bilen ofta

Genom att lägga ett bra carnauba-baserat vax kommer du inte bara att skydda lacken och tillföra glans och näring. Du skapar också en glatt vattenavvisande yta som gör att smuts, slask och trafikfilm inte fastnar så lätt.Du kommer uppleva att du inte behöver använda borste vid rengöring och det blir lättare att hålla bilen ren.

https:/youtu.be/A-JmjCvSReQ