Bilvårdskungen - Sveriges bredaste sortiment av bilvårdsprodukter
Såhär blandar du korrekt i DIN skumkanon/skumlans
Så blandar du din foam lance på bästa sätt

En skumkanon är inte bara en skumkanon och en högtryckstvätt är inte bara en högtryckstvätt. Så hur vet du att du blandat skumkanonen rätt?. Ofta är blandningsförhållandet 3-5% eller till och med 1% på vissa skumschampo avsedda för skumkanon. Detta är INTE blandningsförhållandet på behållaren, som många tror. Det är helt enkelt blandningsförhållandet som du får på din bil efter att din högtryckstvätten har lagt till vatten för att skapa skummet.

Så hur vet du hur man mixar? Högtryckstvättar levererar olika mängder vatten / timme och det är en stor skillnad mellan enkla skumkanoner hur de blandar. Vissa skumkanoner skall  du använda rent schampo medan andra ska ha en blandning i behållaren. De flesta  är faktiskt av den sista sorten, dvs du bör blanda schampot i behållaren.

Som en tumregel säger vi ofta att du ska blanda ca. 3-5 cm medel i din skumkanon och resten vatten. Detta passar de flesta schampo och de flesta skumkanoner, och ger ofta en mycket bra tvättupplevelse.

Så vet du att du blandar korrekt i skumkanonen/foam lancen

Börja fylla din skumkanon med rent vatten, sätt sedan blandningsskruven helt mot minus, eftersom det här är den inställning du använder för att få mest skum.

Hämta sedan en 10 liters hink. WashKing WashBucket är en bra hink för att mäta. Ta din skumkanon och anslut den till högtryckstvätten och börja fylla hinken med skumkanonen och högtryckstvätten.

Fortsätt tills behållaren på skumkanonen/skumlansen är tom, sluta omedelbart när du ser att den är tom.

Kontrollera sedan hur många liter du har fyllt upp, antingen genom att mäta med litermått eller se på litermärkningen i hinken.

Låt oss ta ett exempel

Låt oss säga skumkanonen och din högtryckstvätt ger totalt 6,6L eller 66dl. För att få reda på hur mycket schampo vi behöver för att uppnå 5% blandning kommer följande formel / beräkning att vara:

5% * 66dl / 100 = 3.3dl
Formeln blir : (5x66)/100

Det vill säga för att uppnå en blandning av totalt 5% måste vi använda 3,3 dl produkt i skumkanonen. Om vi vill ha en mildare blandning på 3% som ofta räcker för de flesta jobb, gör vi bara matematiken igen. 3% * 66dl / 100 = 1,98dl produkt i skumkanonen.

Har du ingen skumkanon? 
Här hittar du en som passar din tvätt: Hitta en passande skumkanon